top of page

Hoe werkt kraamzorg

Persoonlijke zorg

 Als je je bij mij in schrijft, kom ik persoonlijk kennis maken en kan ik horen wat jullie belangrijk vinden in de kraamtijd. Het is mijn intentie om zelf de volledige zorg te geven.

Heel soms kan de planning vastlopen, baby’s bepalen nu eenmaal zelf wanneer ze geboren willen worden. Is dit het geval dan zorg ik voor goede vervanging. Ik werk samen met een collectief van kraamverzorgsters en we helpen elkaar waar nodig.

 Kraamzorg wordt in ieder geval door elke zorgverzekering volledig vergoed. Ik werk samen met Kraamzorg 1 op 1 , zij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en regelen de financiële administratie voor mij.

Normaal gesproken heeft iedere kraamvrouw recht op 45 uur kraamzorg bij flesvoeding en  49 uur bij borstvoeding, verdeeld over 8 dagen. Sinds 2024 hebben sommige zorgverzekeraars nieuwe regels en bieden soms minder uren kraamzorg aan. Kijk goed na waar je recht op heb. In bijzondere gevallen kan het ook zijn dat je recht hebt op meer uren kraamzorg, dit kan een verloskundige indiceren.

Het is mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen, dit hangt af van het soort verzekering dat je hebt afgesloten. Dit kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

.

b8d19e54-193b-4878-a18f-f54038cb2f1f.jpg
bottom of page